Bli kjent med stugu

Jeg postet en aldri så liten årskavalkade for 2022 og tenkte at jeg jo egentlig burde introdusere bloggen ordentlig. Så derfor kommer det en liten intro i dag! Velkommen til spørretimen! Og ja, det er bare spørsmål fra meg selv til meg selv, men jeg synes det er et fint utgangspunkt for å bli bedre kjent.

Hvem bor i stugu?

Her treffer du meg, Anna, min kjæreste fra Frankrike (B) og vår sønn på to. Ingen dyr enda, selv om jeg jo sikkert kan avsløre at vi har planer om å få det en dag. Vi har nok bestemt oss for hvilket kjæledyr vi vil ha, og nå venter vi egentlig bare på et riktig tidspunkt.

nabot-katten

Bilde fra vår søte nabo da jeg bodde i Bergen

Hvor bor dere?

Vi bor på Helgelandsmoen, et lite tettsted som er del av Hole Kommune, en times busstur unna Oslo. Stedet er sikkert mest kjent for sin nedlagte militærleir og Ringeriksbadet. Men det burde være like kjent for sine nydelige elveutsikter, naturreservater og fantastiske solnedganger! Se bare her!

Hva jobber du med?

Jeg jobber som freelance designer. Den er en allsidig og kreativ jobb hvor jeg kan gjøre alt fra å intervjue folk til å lage illustrasjoner. Minuset er at prosjektene jeg jobber med ofte kan være krevende. Noen ganger er det gøy at det er litt høyt tempo, andre ganger går det på bekostning av hvor godt man kan gjennomføre jobben. Jeg er jo litt perfeksjonist av meg og ser stadig ting som må forbedres. Det kan være litt slitsomt når man er designer. Nå har jeg jo holdt på med det i en god del år og blitt flinkere til å behandle jobben som det den er – altså en jobb. Og jeg er heldig med det at jeg kan jobbe en del hjemmeifra.

Hva handler bloggen om?

Litt av alle de tingene som jeg synes er koselig å dele! Øyeblikk fra livet i heimen med familien og ute i hagen, reiser, kunst og låter jeg er hekta på. Øyeblikk jeg inspireres av, ting jeg setter pris på og kanskje etter hvert noe jeg lager for hånd eller tegner. Denne bloggen blir til mens man lever. Litt slik min gamle blogg var, men med denne starter jeg et nytt kapittel. Og med litt mere frihet til å legge ut øyeblikk som ikke er ser så perfekte ut. Og alt mulig rart anna som jeg synes passer sammen.

Hva er din lidenskap?

Beklager, men jeg har en kjæreste som ikke lar meg bruke ordet hobby. Han er tilhenger av å kalle det man liker å gjøre for en lidenskap, franskmann som han er. Og egentlig beskriver det godt forholdet jeg har til mange av mine interesser. Jeg har alltid hatt en dragning mot kunst og håndverk. Denne følelsen av å være helt i fokus når jeg sitter og ser på noe jeg tegner, eller maler – den bare elsker jeg! Da jeg studerte økonomi i Bergen, brukte jeg egentlig store deler av fritiden min på å male.

malt-akrylbilde-katt

malt-bilde-buketter

Noen av bildene jeg har malt.

(Jeg burde kanskje ha skjønt at det ikke var regnskap jeg skulle holde på med. Men det gjør jeg jo også nå, siden jeg har en egen freelance bedrift!)

Det siste året har hageinteressen blitt helt altoppslukende. Det er egentlig fint at vi har hatt en vinter så jeg får vasket hus og klær ordentlig. Og gjort regnskapet for bedriften min. Haha! Etter hvert ønsker jeg å snekre småting jeg kan bruke i heimen og hagen. Eller kanskje å lage tekstiltrykk og lære meg å sy noe. Jeg kan fort bli lidenskapelig opptatt av det hvis jeg bare setter i gang!

roser i hekk

Hagebilde fra i fjor.

Og så var det de litt mer verdslige tingene. Jeg har en stor svakhet for ting som lukter og smaker deilig. Det kan være alt fra rosene i hagen vår, til parfymer, blomster, sjokolade, kjeks, ost, duftlys, røkelse og ikke minst: te! Alt dette har vært «hobbyer» som har betydd mye for meg lenge og skal selvfølgelig få en plass i denne bloggen.

elizabeth-arden-honeysuckle-parfyme

Denne parfymen er glede på en flaske!

Hva er dine styrker? Svakheter?

mammas-bukett

Blomsterbukett fra mammas hage.

Jeg vil si at jeg er ganske så kreativ, nøye, tålmodig og empatisk.

Men så er jeg til tider lett overvelda, glemsk, slurvete og stressa og kan bli ganske introvert av meg når jeg har en vanskelig periode.

Og da spør du sikker: «Men kan du være både nøye og slurvete på samme tid?!» Saken er vel den at jeg er nøye med å gjøre de tingene jeg liker. Og siden det gjelder ganske mange ting, så må jeg være slurvete med resten.

Hvorfor blogge i 2023?

Ja, det kan man lure på når det er så få som skriver og leser blogger om dagen. Men for meg handler det om å finne min stemme og ta vare på de fine øyeblikkene livet består av.

Når man setter seg ned og skriver, spesielt om sitt eget liv, så får man et helt annet forhold til det. Det har jeg erfart fra å blogge her i 7 år.

Og så må jeg si at jeg ikke liker internettet om dagen. Det går så sjukt fort alt sammen. Det er ikke så lett å knytte tilfeldige vennskap igjennom sosiale medier, slik man gjorde før. Dessuten savner jeg bare det å kunne sette meg ned ned og lese et innlegg, i stedet for å konsumere innlegg etter innlegg. Jeg savner Glamourbibliotekaren! Det var en fin blogg, altså. Det er ikke mange levende blogger som jeg synes er koselige å lese om dagen, men de jeg holder et øye med finner du i blogglista mi til høyre. Håper det kan bli flere av oss som blogger igjen.

edgar-degas-paiting-ballerina-dancers

Edgar Degas – The Rehearsal

Favorittte?

Nå om dagen er det Pharaon fra Mariage Frères som er på førsteplassen på lista mi. Det er en fin, sofistikert aromatisert, grønn te. Mange sier at sånne type teer passer best for varme årstider, men for meg er dette en typisk vinter-te!

Yndlingblomst?

Peoner, aicha-rosen, syrin og villtulipaner. Alle disse gir meg sterke minner fra barndom og ungdom. Men også finnes det så mye mer. Jeg har så vidt fått øynene opp for alle de fine blomstene jeg kan ha her i hagen.

Bilde fra hagen til mamma.

Puh. Dette ble et langt bli-kjent innlegg. På tide å ta seg en pause ute i det fine været som er i dag!

Men hvem er egentlig dere?

2 tanker om “Bli kjent med stugu

  1. Utruleg kjekt bli betre kjent med deg og bloggen ♥︎ Å kunne setje seg ned og skrive nokre ord på bloggen, om det berre er noko kvardagsleg, noko leit eller noko veldig kjekt, kjenner eg meg igjen i. Og du treffer spikaren på hovudet når du skriv at det går så fort på internettet no, for meg er det ei ro å lese ein lengre tekst utan å berre scrolle forbi, slik ein innimellom gjer på Instagram eller andre SoMe. Når eg oppsøker ein blogg, er det for å titte litt ekstra på bileta og verkeleg ta inn over meg det som står skrive. Håper på fleire kvardagsaugneblink på bloggen din, ein liten torsdagsklem ♥︎

    1. Tusen takk for en så fin kommentar! Setter så pris på det og at noen tok seg tid til nettopp det – faktisk lese innlegget ♥︎ Det kommer nok mer utover, skal du se! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *