Sommerminner

1: en franskmann som leser. 2: Isak og Åsgårdstrand 3: det fine feriehuset vårt 4: gåtur i sommernatten 5: aften i Åsgårdstrand.

Jeg sitter i leiligheten til svogeren min i Hamar og har nettopp hatt en lur på sofaen. Vi låner leiligheten og er alene, Isak, Baptiste og jeg, for første gang siden Åndalsnes. Besøket fra Frankrike er på vei hjem. Vi har sammen vært på turer til Åsgårdstrand, Oslo og Hamar.

Denne ferien har vært en sånn typisk ferie mye logistikk og kontinuerlig tilpasning til av alles behov og ønsker. Innimellom alt så opphøyer vi de rolige, gledelige øyeblikkene vi får.

Isak sin fascinasjon over stranden, muslingene, tangen ved Åsgårdstrand. For en glede! Å spise pizza på verandaen til et lite feriehus, nydelig. Lesing og siestaer. Herlig! Å gå tur sent på kvelden og se solnedgangen i Åsgårdstrand. Vi har hatt det veldig fint.

Alt som går litt skeis er ikke så farlig. Så lenge alle er trygge. Og konflikter skal vi alltids klare å løse.

Og så kommer øyeblikk hvor vi alle er slitne. Hvor vi trenger at færre ting skjer på en gang. Franskmannen blir sånn at han spacer helt ut når han blir sliten. Jeg blir irritert og mister tålmodigheten. Heldigvis har vi vært flinke å avlaste hverandre denne ferien og vi har fått masse hjelp av feriegjestene våre, som Isak dessuten elsker. Det et kjempefint å være sammen.

Og nå håper jeg det kommer dager uten noen planer, noen «på-sparket» dager før hverdagen starter igjen.

6: Astrid Lindgren i Vigelandsparken. En skjønnhet! 7: to franske gutter ved Akerselva 8: første bukett jeg har gitt bort i år. Alle georginene er sådd fra frø i år! 9: fetteren til Isak har laget dette dørskiltet som får meg til å fnise litt.

Himmelen har vært blå, blå, blå!

2 tanker om “Sommerminner

  1. Kjekt å stikke innom her etter å ha komme heim frå togturen vår og titte litt på bilete frå dykkar flotte ferie. Åsgårdstrand er innmari fint, har nemleg slekt både der og i Horten 🙂 Håper elles de har hatt nokre fine sommardagar! 😀

    1. Du har også så mange flotte feriebilder i år, Silje. Jeg har også vært innom deg og tittet, men har vært litt dårlig med å kommentere. Åh! Hadde ikke hatt noe imot å ha slekt i Åsgårdstrand må jeg si! Heldige deg som alltid har et påskudd for å reise innom 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *