Å beundre blomster om kvelden

For en glede det er å vandre i hagen i august måned. Det er sjeldent at hagen her er så «polert» som den er akkurat i dag. Gresset er nyklipt. Både plenen og kantene (se bort fra bildene, de ble tatt på et tidligere tidspunkt). Vanligvis er det potter og leker som ligger slengt rundt omkring, men de har jeg dandert fint sammen. Ordning og reda.

Uansett hva hagens tilstand er, så er det jo alltid noe vakkert å hvile øyet på i august synes jeg. Duse pasteller, sammen med mørk cherise og sitrongule toner. Fine farger gjør en hage, og det er vel derfor jeg ikke klarer å begrense meg på blomster og bare ha noen få sorter. Jeg har en altfor stor appetitt for farger!

Slik er hagen en fin augustkveld:

En nydelig pompong dahlia i potte, sådd og overvintret fra ifjor.

Rosa pompong dahlia på en terrasse.

I år dedikerte jeg en hel ny planteboks til dahliaer fra frø. De vokser utrolig godt her. Hver plante får mange titalls blomster om gangen og det er omtrent åtte av de i boksen. Jeg har knipset mange bilder med film-kameraet, så det blir mer å dele etter hvert.

Rosa dahlia med mørke blader.

Mme. Isaac Prereire klarer seg ikke så bra på plassen jeg valgte ut for den. Neste år skal jeg gi den mye mere luft og spraye instendig med anti-lusemiddel for å se om den klarer seg bedre.

Rose Mme. Isaac Pereire med blader spist av lus

Rosen Jaques Cartier klarer seg derimot veldig bra i sitt bed. Den har aldri hatt så mange roser som i år! Rundt hver eneste knopp er det minst 2-3 til.

Rose Jaques Cartier

Stokkrosene har heller aldri vært så høye før. Se hvordan de krasjer i taket! Denne stokkrosen har jeg på tredje året. For å få den til å komme igjen så fungerer det altså å klippe bort toppen før alle knoppene blir til frø.

Rosa stokkroser som rekker helt til taket på huset

I romantikerbedet har jeg også hvit ringblomst i år. Jeg synes det er spennende med varianter man vanligvis ikke ser så ofte.

Hvit ringblomst i blomsterbed

Syrinhortensiaen tar seg alltid så godt ut mot det mørkeblå huset, og måt ei stokkrose som nesten er svart.

Syrinhortensia med en liten svart stokkrose ved siden av

Hagen om kvelden.

Kosmos blomster om kvelden i hagen

Og til slutt: et lite innslag fra tomatteltet. Her er det også rekordmange tomater i år. Jeg må belage meg på at det kanskje ikke blir fler og fler hvert år, for i år har jeg jo hatt eksepsjonelt bra med tid. Men for en fryd!

Tomater i drivhus som holder på å falle fra hverandre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *