Snart jul i stugu

Bing Cosby «Snow» – fra filmen White Christmas

Hvordan går det i stugu di? Her i stugu er det offisielt juleferie for meg og franskmannen. Jeg skulle liksom være ferdig med alle forberedelser den 19. desember, men det var planen før vi ble syke i heimen. Etter det har alle juleforberedelser stått på stedet hvil. Så i dag har jeg litt av hvert på agendaen. Kanskje vi klarer å finne et juletre? Kanskje vasket badet? Dagen vil vise. Vi har besøk av Isak sin onkel fra Hamar og jeg håper vi får noen dager før juleaften hvor vi bare kan slakke. Kose oss med gløgg om kvelden, se på koselige julefilmer og ta oss god tid med pynting. Jeg må hele tiden minne meg selv på at denne tiden skal være kos, og ikke stress.

Det beste tipset jeg kan gi for å stresse mindre de siste dagene er å finne snarveier der du kan. Få levert julegaver, mat og vin hjem om det fortsatt er mulig. Vil man spare på leveringskostnaden, så kan man velge «klikk og hent». Da blir det i hvertfall mindre stress med å lete etter ting i butikkene. Få ting innpakket der du kan. Man kan også bestille blomsterbuketter og juletrær og få det levert også. Deleger oppgaver i heimen etc. etc. I dag skal jeg gjøre nettopp det!

Jeg vil gjerne si god jul, men i mitt hode er det litt for tidlig for det. Vi har ikke engang juletre på plass! Og dessuten: jul for meg er juleaften! Og romjula. Så da kommer jeg tilbake med et innlegg til ganske snart. Sees!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *