Salut!

Hei igjen! Nå er jeg faktisk tilbake fra en liten ferietur til Paris. Det ble den mest intense Paristuren vi har hatt. Vi traff venner og slektninger av franskmannen hver dag og prøvde å få inn litt handling innimellom slagene. Isak hang med på alt, selv om det er utfordrende å svitsje mellom alle språkene som treåring.

Introverte meg ser alltid for meg at jeg blir utslitt av å møte så mange mennesker, men når det gjelder Parisere så blir vi sittende lenge å prate og jeg skulle egentlig ønske jeg hadde enda mer tid til det. Vi inviterer alle til å komme på besøk til oss på lille Helgelandsmoen. Vi kan friste med lange skogsturer og kanoturer! «Bare ikke kom når myggen er på sitt værste!» sier vi. Og håper bare på at vi har nok av andre morsomme ting vi kan fylle en uke med.

Jeg klarte faktisk å motstå fristelsen til å kjøpe nye ting. Jeg droppet en ny Goutal-parfyme og gikk heller ikke bananas på te-butikkene som jeg pleier. (På tide å legge inn litt ekstra penger hos Redd Barna etter alt som skjer i Gaza, nå etter TV-aksjonen også.)

Utover det var vi på kafébesøk hver dag. Jeg fikk ikke knipset mange bilder, men de du ser over koselig kafé i nærheten av Airbnben vår. Og litt artig gatekunst.

Jeg tenker på hvor rart det er å komme tilbake til Norge. Vi hilser så vidt på naboene hjemme (vi har prøvd altså), men i Paris kan fremmede starte lange samtaler uten å ha møtt hverandre før. Det er så mye kunst, liv, eksperimenter. Det er pussig hvordan så mye er «tillatt» der i motsetning til her. Og man blir jo litt blind på det når man lever sitt vanlige norske, hverdagsliv. 

Inniblant savner man jo også bare bylivet. Men alt i alt er jeg jo veldig glad for at vi er tilbake i vår lille stugu. Vi kom hjem til snø, og vi dro fra et land hvor georginer var i full blomst enda. Noen av de fikk jeg faktisk tatt bilder av med kameraet mitt og skal dele de snart! Ciao!

2 tanker om “Salut!

  1. Paris (og generelt Frankrike) har eg til gode å besøke, og desse bileta får meg til å reise dit med ein gong. Croissant er jo nok av det mest franske som finst, tihi! 😉

    1. Du får nok av croissant, pain au chocolate, pain au raisin, macaron, baguette … you name it, i Paris. Og selv det kjedeligste bakeriet har som regel fantastiske croissanter!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *