En vanlig novembersøndag

Man kan se på november som kjedelig, grå og mørk. Eller man kan se på november som den første mørke måneden man må øve seg på å finne vakre ting. Ikke all skjønnhet er åpenbar skjønnhet. Noen ganger må man lete en stund, se på samme tingen kanskje to-tre ganger før man oppdager noe fint ved den.

Slik var det med de dun-aktige, iøynefallende blomstene som jeg pleier å oppdage når jeg er på tur. Det var ikke før turen vår i går at jeg plukket de opp og begynte å lage bukett av de. Desto flere jeg plukket opp, desto flere vakre eksemplarer la jeg merke til. Det var så mange flotte og høye, med masse «dun» igjen. Kanskje blir de finere med frost på, når den kommer. Kanskje blir de mindre vakre over tid. Men uansett så er det er nå i november at de er flotte.

Selvfølgelig satte Isak seg på buketten min da jeg la den i vogna, så den endte aldri opp i noen vase. Men, men. Søndagsturen vår endte opp på Helgelandsmoen hvor vi oppdaget at det er bruktmarked med julepynt neste uke, og at det snart åpner en Kraft pizzeria og et nytt kakebakeri som ser ut til å ha kjempegode kaker! Så vi har litt å se frem til, her på lille moen hvor det vanligvis ikke skjer så mye spennende. Årets november blir en måned med mye fint.

En tanke om “En vanlig novembersøndag

  1. Tar til meg alt av slike kvardagsfine ting, for eg veit at november kan vere ganske grå. Naut sollyset både i går og i dag og beundra den flotte guloransje fargen på haustlauvet, små, men viktige kvardagsgleder 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *