Fine ting i november

For oss med følelsene utenpå, for oss som lett føler avmakt, for oss blir livet fort mørkt om vi ikke fortsetter å gjøre hyggelige ting når nyhetsbildet er ganske så dystert. Og sånn har de fleste dagene i november vært for meg. Kanskje det er fordi jeg også har en del personlige ting som tynger meg i tillegg til alt det tunge som skjer i verden.

For meg er det en livbøye å gjøre hyggelige og oppløftende ting, å anerkjenne når jeg har det bra og samle på alt det gode. Og tenkte jeg skulle dele de med deg i dag. (Selv om det kanskje er en del av meg som føler det er litt absurd når så mye dystert skjer i verden.)

Her er litt av det fine jeg har holdt på med i det siste.

Skrevet dagbok

Nå har jeg akkurat skrevet ut den lille dagboken min. Jeg skriver litt hver dag. Ting jeg ser, føler, om livet på godt og vondt. Noen dager tar skrivingen over og jeg blir sittende lenge. Jeg noterer ned Isak sine små fremskritt, gleder og spesielt frustrasjoner med jobben. Noen ganger affirmasjoner for en fredelig og bedre verden, en som jeg ønsker at Isak vokser opp i.

Beundret Paris

Det var så mye fint å se i drømmenes by i oktober. I det siste har jeg også oppdaget Gustave Caillebotte og hans nydelige malerier av Paris. Hvor intimt er ikke Paris på sine regnværsdager?

Hørt på musikken til Czardasfyrstinnen

Via Silje sin fine blogg ble jeg introdusert for den herlige musikken til operetten Czardasfyrstinnen. Den handler om oppløsning av klasseskiller og fri kjærlighet på tvers av klasser, og det kan aldri gå feil i mine ører. Og noe vi alltid trenger mer av. I tillegg liker jeg operetter alltid ender godt!

Lest sammen med Isak

Isak er så glad i fortellingen på rim om Knøttet av Tove Jansson. Vi begynner begge å lære rimene utenatt. Ensomme Knøttet glemmer all sin ensomhet når han må være modigere enn det han trodde han var, slik at han kan redde Nurket. Det er noe så koselig med Knøttet og Nurket som finner hverandre etter mye skrekk og gru. Ja, takk til alle historier om å overvinne frykt og hvor ting ender godt!

«Men hvem skal trøste knøttet ved å si ham at især,

om natten blir det nifse meget verre enn det er?»

Oppdaget Rajiv Surendra

Rajiv Surendra er en mester i å nyte og formidle om de varkre tingene i livet, og det er en fornøyelse å se videoene hans på youtube. Etter å ha brukt sikkert flere timer på yotube-kanalen hans, føles det nesten ut som om jeg har en hemmelig venn i New York. En som jeg kan gå til om jeg trenger råd om alt fra å pakke inn julegaver, til å friske opp kjøkkenet.

Gått høstturer

Det er så godt, så godt å komme seg ut på tur rundt lunsjtider de dagene jeg har hjemmekontor. Jeg får det ikke alltid til og i den siste tiden har jeg vært syk og hatt kink i ryggen, men i dag var jeg bedre og kom meg ut en liten tur. Og novembersolen ga i dag en helt spesiell lykkefølelse. En slags følelse av håp og en påminnelse om at de varme og fine tingene finnes hver dag. Selv på de dagene når man vet at dagene blir kortere.

Hva slags fine ting har du gjort i november?

2 tanker om “Fine ting i november

  1. Dette! ♥︎ Eg kjenner meg sånn igjen, og prøver å finne glede i alle dei små tinga no når det kjennest ut som om verda går litt av hengslene. Les julebøker (ja, eg har tjuvstarta), går små turar i nabolaget, nyt siste rest av haustfargane og høyrer på roleg musikk. Bøkene til Tove Jansson er jo aldri feil og så artig at du synest musikken frå «Czardasfyrstinnen» er kjekk å høyre på 🙂 Torsdagsklem!

    1. Jeg fikk veldig sansen for «Czardasfyrstinnen» og hadde kommet for å se deg spille om jeg hadde vært i dine trakter. Jeg glemte også å skrive at jeg også fikk hørt en del på Operaen på Øret-podkasten som har en del episoder som introduserer en til operaer og operetter. Skikkelig fin podkast å høre på 🙂

      Julebøker og julehefter er absolutt helt innafor nå, sent i november. Og desember går jo så raskt uansett. Man rekker liksom ikke å nyte adventstida helt med alt som skal gjøres før jul, føler jeg. Så her skal det pyntes til advent og nytes i helga også! ♥︎ Klem tilbake, Silje! ♥︎

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *