Junitanker

Hallo igjen kjære deg!

Håper du har en fin start på sommeren.

Her hjemme blomstrer Jaques Cartier og har blitt en større busk enn noen gang. Hverdagen bruker jeg mye tid på jobbsøk men også tidvis litt for mye tenking. Mye analyse og repeterende narrativer som jeg gjerne skulle ha vært foruten. Men akk… Hjernen min blir litt fastlåst i noen spor i blant. Ellers så synes jeg det er positivt at jeg tar meg selv i disse tankene og prøver å gjøre noe for å endre på det. Altså, at jeg fysisk gjør noe. Går ut i hagen, graver litt. Tar frem strikketøyet. Lager pizza. Sår reddik. Jobber videre på en jobbsøknad osv. Ofte hører jeg et innvendig ekko av en bekjent som for flere måneder siden sa «det blir jo ikke noe problem for deg å få jobb med din utdannelse og erfaring!». Og så sitter jeg her. Men jeg jobber jo for å endre det.

Jeg har lenge tenkt at jeg må tilbake i skogen en tur, men hver gang jeg planlegger det går jeg ut i hagen i stedet. I det siste har jeg observert at jeg går i sirkler og plantene liksom ikke rekker å få gjort noe nytt siden sist jeg var der. Kanskje et tegn på å utvide horisontene litt? Jeg er jo tidvis veldig mye hjemme og i hagen. Det elsker jeg jo også, men jeg begynner å kjenne på behovet for å se noe nytt.

Men nå nærmer fellesferien seg med stormskritt! Mine planer er familietur til Hamar og muligens besøke min venninne i Romsdalsfjorden. Og så har jeg foreløpig kun en bok på sommerlisten: Annie Dillard sin siste novelle. I hele i år har jeg satt meg kun 5 bøker som lesemål, og det fordi jeg leser veldig sakte. Men kjenner jeg meg selv rett, kommer jeg til å sluke «The Maytrees» like fort som jeg slukte «Pilgrim at Tinker Creek». Annie Dillard skriver altså så vakkert. Så snart har jeg nådd målet for i år og tar varmt imot sommerboktips. Hvor leter du etter dine sommerbøker? Jeg er nysgjerrig!

Og ikke minst: hvilke planer har du ellers for sommeren?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *