Vinteren som var

Vi er godt ut i mars og våren kommer med rykk og napp i år. Noen dager er så varme at man kan kaste av seg jakka og sitte i solsteiken med følelsen av en tidlig påske. Andre dager må vi fortsatt fyre konstant for at det skal bli ordentlig varmt i huset. 
 
De siste ukene har jeg hatt en del å gjøre på jobb og i stedet for å gå turer eller gjøre noe annet koselig om kveldene, har jeg bare blitt sittende foran pcn og fulgt med på nyhetene om Ukraina. Alt som skjer gjør meg så trist, provosert og skrekklammet. Nå har det gått to uker siden krigen startet og jeg begynner å kjenne at jeg trenger noe annet å fokusere på, for å ikke ble helt apatisk. Så jeg tenkte at det hadde vært koselig å legge inn et lite innlegg her igjen.
 
Derfor har jeg satt sammen noen hyggelige øyeblikk fra i vinter. Det begynner å bli en stund siden jeg sjekket inn her sist, og vi har jo faktisk vært ganske aktive og gjort mye siden da! 

Franskmannen og jeg har vært på spontantur til Vevstogo i Valdres, tatt med sønnen vår på skogstur til fots og fått besøk fra Frankrike. Det har vært mye vind og storm, og varmt i været. Noe som har gjort at skiføret har uteblitt og vi for det meste har gått turer til fots. Med unntak av én skitur som var kjærestens første skitur. Og han elsket det!Vi har fått hilst på naboene, gjort oss mer kjent i området vi har flyttet til og jeg har gått helt bananas med hageplanlegging. Det er så mye jeg ønsker å ha i den lille hagen vår! Alt fra roser som mamma har i sin hage, helt til prydtrær som jeg aldri trodde jeg ville tørre å prøve meg på. Første steg er i alle fall å grave opp den kjedelige tuja hekken så vi får plass til andre planter. Da blir det først stauder og noen få trær. Så det er mye av det jeg tenker på om dagen, når,  hvor mye jord må vi fylle opp med, hvor mye vil det koste?

Forøvrig tok jeg en ny hamstre-runde med te, noe jeg liker å gjøre i blant. Så da blir det litt av hvert å prøve av nye teer. Akkurat nå sitter jeg med en deilig kopp Irish Breakfast fra Black Cat. Den ser jeg for meg at vil smake deilig med litt melk i. Så har jeg prøvd meg på Arctic ild, søt osmathus og har kjøpt en stor pose av Sunny Morning som er yndlingsteen min fra Black Cat i disse dager. Den er et deilig alternativ til Earl Gray, bare mer eksotisk, med lime i stedet for bergamott som aroma.

Ellers føler jeg at prosjektet «finne-oss-til-rette-i-huset» går sakte, men sikkert fremover. Selv om jeg noen ganger skulle ønske at jeg bare kunne trykke på fast-forward knapp og at alt var organisert. Vi sliter fortsatt med altfor lite hylleplass og har ikke fått noen napp på bokhyllejakten vår. Det gjør at de fleste bøkene våre fortsatt er bortgjemte i bokser på diverse gjesterom. Det skal jo sies at vi er litt kresne som vil ha bokhyller i heltre og i en spesiell farge og stil. (Luksusproblemer!)

Jeg har egentlig masse mer å dele! Men akkurat nå må jeg tilbake på jobb, etter en lang pause. Så håper jeg å finne mer tid til å dele fremover, kanskje også mindre innlegg.

God helg når den tid kommer! 🌻

PS. For støtte til Ukraina kan man om dagen vippse til 2170. Beløpet fordeles da på flere veldedige organisasjoner som jobber på ulike måter for å støtte sivile under krigen. Fint alternativ for oss om ikke klarer å bestemme oss for en organisasjon, men gjerne vil støtte litt over alt. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *